BÜKKALJAI KŐKULTÚRA

2023 januárjától folytatódik és új állomásokkal bővül „Bükkaljai kőkulTÚRA” nevű túrasorozatunk, mely során már nem csak a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit mutatjuk be a Bükkalja településein, hanem környékünk más hegyvidékeire is elbarangolunk, ahol bemutatjuk a táji emlékeket, a földtani érdekességeket illetve a természeti kincseket.

Szakvezetett túráink során megismerjük a rejtélyes kaptárköveket, a hatalmas kőhodályokat, a különleges barlanglakásokat, de láthatunk majd kőbújókat, művészien faragott út menti feszületeket és szobrokat is. Az új helyszíneken pedig izgalmasabbnál izgalmasabb táji, természeti és földtani értékek várnak ránk.

Ingyenes túráinkra szeretettel várjuk az érdeklődőket minden korosztályból, a túrasorozat ugyanis nem a teljesítményről szól, hanem a látnivalók megismeréséről – melyeket részletesen be is mutatunk -, így a kb. 15 km hosszúságú távokat 6-7 óra alatt tesszük meg.

 

A Bükkaljai kőkulTÚRA 2023. évi időpontjai és helyszínei:

Január 14. szombat – Egerbaktai Tőzegmohás Láptavak, szénbányák, geológiai érdekességek

Március 11. szombat – Bükkszék-Sirok

Április 1. szombat – Cserépfalu és környéke

Május 13. szombat – Bükkzsérc és környéke

Július 1. szombat – Cserépváralja és környéke

Szeptember 30. szombat – Egerszalók és Demjén kőemlékei

November 4. szombat – Egerbakta és Sirok kaptárkövei

November 28. vasárnap – Bükki túra

Részletes kiírás az események előtt 3-4 héttel weboldalunkon és facebook oldalunkon. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!