BÜKKALJAI KŐKULTÚRA

2022 áprilisától folytatódik és új állomásokkal bővül “Bükkaljai kőkulTÚRA” nevű túrasorozatunk. Az idei évtől már nem csak a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit mutatjuk be a Bükkalja településein, hanem környékünk más hegyvidékeire is elbarangolunk, ahol bemutatjuk a táji emlékeket és látnivalókat, illetve a természeti kincseket.

Útjaink során megismerjük a rejtélyes kaptárköveket, a hatalmas kőhodályokat, a különleges barlanglakásokat, de láthatunk majd kőbújókat, művészien faragott út menti feszületeket és szobrokat is. Az új helyszíneken pedig izgalmasabbnál izgalmasabb legendák és történetek várnak ránk a táji- és természeti értékek mellett.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket minden korosztályból, a túrasorozat ugyanis nem a teljesítményről szól, hanem a kulturális és természeti látnivalók megismeréséről. A kb. 15 km hosszúságú távokat 6-7 óra alatt tesszük meg. Az útvonalat úgy állítottuk össze, hogy közben bőven akad látnivaló, melyeket részletesen be is mutatunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A Bükkaljai kőkulTÚRA 2022. évi időpontjai és helyszínei:

Április 2. szombat – Óbükk, Partizán út

Május 7. szombat – Bükkzsérc, Hódos-tető, Ódorvár

Május 22. vasárnap – Bátor és környéke

Június 11. szombat – Cserépfalu és környéke

Július 2. szombat – Óbükk, Kohászok útja

Szeptember 24. szombat – Cserépfalu, Cserépváralja, Furgál-völgy

Október 16. vasárnap – Demjén és Egerszalók kőemlékei

Október 29. szombat – Mész-hegy Nyerges-tető védett természeti terület

November 13. szombat – Egerbakta és Sirok kaptárkövei

Részletes kiírás az események előtt 3-4 héttel weboldalunkon és facebook oldalunkon.