TANÖSVÉNYEK

A tanösvények nemcsak hasznos információkat közölnek az odalátogatókkal, hanem biztosítják a természet adta szabadságérzetet és az önálló felfedezés örömét is.

Az elmúlt években pályázati programok segítségével megvalósítottuk az Eger melletti Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti terület földtani felépítését, természetes élőhelyeit, tájhasználati módjait és a bükkaljai kőkultúra emlékeit bemutató tanösvény kiépítését, illetve a szintén Eger melletti Nagy-Eged hegyen a helyi jelentőségű védett természeti területet bemutató hajdani tanösvénynek a kor igényeinek megfelelő felújítását. Részt vettünk továbbá a Szarvaskői Geológiai Tanösvény felújításában, a Szomolyai Kaptárkövek Természetvédelmi Területen a kaptárköveket bemutató tanösvény előkészítésében és Demjén Község Önkormányzatával közösen a demjéni kőfaragó mesterség tradícióit bemutató tanösvény kialakításában.

A Norvég Civil Támogatási Alap kulturális örökségvédelem kategóriájában nyertes és támogatott pályázatunk keretében Bükkaljai Kő-út néven létrehoztunk egy tematikus utat, mely a térség tradicionális kőkultúráját, kultúrtörténeti és természeti értékeit mutatja be Siroktól Kácsig.