Túravezetés

Túravezetés

Gyalogtúrák szakvezetéssel a Bükkben és a Bükkalján

Ha nagyobb társasággal, egyedi igényekkel szeretne túravezetést rendelni, kérjen egyedi ajánlatot! A csoport igényeihez igazodva alakítjuk ki a túra útvonalát (látnivalók, táv és szintkülönbség). Lehetőség nyílik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra rejtett értékeinek felfedezésére, köztük a titokzatos kaptárkövek megismerésére.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

A szakvezetések, terepi előadások, túravezetések díjai (tájékoztató jelleggel):

– 4 óra időtartamig 500 Ft/fő-től, de minimum 12.000 Ft

– 4 óra időtartam felett 800 Ft/fő-től, de minimum 20.000 Ft

A pontos ár függ a létszámtól, az időponttól (hétköznap/hétvége) és a helyszíntől is.

Gyalogtúra ajánlataink:

1. A Hungarikummá nyilvánított bükkaljai kőkultúra értékeinek bemutatása Eger mellett: A Nyerges-tető és a Mész-hegy kaptárköveinek megtekintése, bújók, kőhodály felkeresése. Természetes élőhelyek, szőlőhegyek. Bővebben

2. A Hungarikummá nyilvánított bükkaljai kőkultúra értékeinek bemutatása Szomolyán: A Kaptár-réten 8 kaptárkövön összesen 117 db fülke található. A közeli kilátóból a lankás dombvonulatokra és a falura is szép látvány nyílik. A barlanglakásos tájházban a paraszti élet használati tárgyait bemutató kiállítás látható. Pincékben borkóstolási lehetőség. Bővebben

3. A Hungarikummá nyilvánított bükkaljai kőkultúra értékeinek bemutatása Demjénben: kaptárkövek, remete-lak, kőhodály, felhagyott kőbányák, pincesorok, kőfaragások. Bővebben

4. A Bükk geológiai bemutatása Szarvaskőben: bazalt párnalávák, mangángumós pala, miocén kagylós homok. Pazar kilátás a Vodafone-kilátóból és a Szarvaskői várból. Bővebben

Barlangtúrák kezdőknek és haladóknak a Bükkben és a Kárpát-medencében

Magyarország barlangjai „ex lege” védettséget élveznek, nagy részük csak engedéllyel és barlangi túravezetővel látogatható. A csoport tagjainak tapasztalataihoz mérten különböző nehézségű barlangokat ajánlunk a teljesen kezdőktől a kötéltechnikai tudást igénylőkig.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Téli hegymászótúrák a Magas-Tátrában, a Kárpátokban és az Alpokban

Gyakorlott túrázóknak, akik szeretik a téli, havas, jeges körülményeket. Technikás terepen, mély hóban, hágóvassal, esetenként összekötve kell haladni. Kezdőknek oktatással együtt. Felszerelés (beülő, kantár, sisak, hágóvas, jégcsákány) korlátozott számban nálunk is bérelhető.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Via ferrata Magyarországon és az Alpokban

A via ferrata olyan hegyi út, ahol létrák, lépcsők, hidak és fémkábelek segítik az előrehaladást. Gyakorlattól és állóképességtől függően, a könnyűtől a nehéz szintig (A-E) különböző ajánlatok. Felszerelés (beülő, kantár, sisak) korlátozott számban nálunk is bérelhető.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Kerékpártúrák a Bükkben és a Bükkalján

Kerékpáros túrák szervezése elsősorban a Bükkben, Bükkalján, és a Tisza-tónál, gyerekeknek és felnőtteknek, kis forgalmú közutakon és erdei utakon. A csoport igényeihez igazodva alakítjuk ki a túra útvonalát (táv és szintkülönbség). Főleg a nyári melegben esik jól a tekerés közbeni hűsítő szél.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Vízitúrák a Tisza-tavon

Magyarország folyószabályozás előtti állapotait idéző mocsárvilágával a Tisza-tó hazánk egyik legkülönlegesebb vízitúra-célpontja. A kiterjedt nádasok közt kanyargó morotvák, tavak és folyómedrek láncolata kiváló élőhelyet biztosít számtalan védett vízimadarunknak, melyeket vezető segítségével testközelből figyelhetünk meg természetes élőhelyükön. A néhány órás programoktól a több napos vízitúrákig.

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.

Csillagászati bemutató és éjszakai túrák

Éjszaka az erdő teljesen más képet mutat, mint nappal. A szakvezetett éjszakai túra közben lehetőség nyílik éjszakai állatok megfigyelésére is.Csillagászati bemutatóinkon megismerkedhetnek a természetes éjszakai égbolt látványával, csillagképekkel, bolygókkal, galaxisokkal. Az objektumok megfigyelését teleszkóp segíti, mely egyedülálló élményt nyújt mindenki számára. A program megtartása csak derült idő esetén lehetséges!

Ajánlatkérés az info@kaptarko.hu e-mail címen lehetséges.