A túra a Magyar Közlönyben megjelent 464/2020. (x. 22.) kormányrendelet figyelembe vételével, a vírushelyzet miatt elmarad!

2020. október 31-én az Eger határában található kaptárkő előfordulások bemutatásával folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozatunk, a Bükkaljai KőkulTÚRA.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal közösen meghirdetett programunk során Baráz Csaba, a kaptárkövek kutatója fog minket kalauzolni az Eger melletti hajdani Szőlőcske-puszta promontóriumához (szőlőhegyéhez), ahol bemutatásra kerülnek kaptárkövek, kőbújók és sziklahelységek.

Egerből indulva a Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti területre túrázunk ki, ahol bemutatásra kerülnek kaptárkövek, kőbújók és sziklahelységek, illetve a védett terület természeti értékei. A területen található 1,5 km hosszú tanösvényt végigjárva utunk némi harapnivalóval és bükkaljai nedűk kóstolásával zárjuk, mielőtt visszaindulnánk Egerbe.

A program ingyenes – a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásának köszönhetően -, de létszámkorlátos és regisztrációhoz kötött!

Jelentkezni az alábbi linken lehet a szabad helyek függvényében (max. 60 fő jelentkező), illetve legkésőbb 2020. október 30. péntek 12 óráig:
https://forms.gle/w5iEUhT4e1n9N7EE9

Útvonal: Eger, Tinódi tér – Almagyar-dűlő – Nyerges-tető – Mész-hegy – Eger
Nehézség: könnyű túra, néhány meredekebb szakasszal
Időtartam: 6 óra
Táv: 10 km
Szint: 300 m

Találkozóhely és időpont: Eger, Tinódi Sebestyén téren; 9 órakor.

Az autóval érkezők az indulás helyszínének környékén tudnak leparkolni.
 

Túravezető: Baráz Csaba, Havasi Norbert és Kozma Attila