2021. szeptember 18-án Cserépfaluból indulva folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozatunk, a Bükkaljai KőkulTÚRA.

Cserépfaluból indulva a Kisamerika barlanglakásai felé indulunk, majd a Millenniumi kilátóból csodáljuk meg a bükkaljai tájat. Egy szőlőkkel és a Bükk panorámájával kísért úton jutunk Cserpváraljára és itt is felkeressük a régi barlanglakásokat a Vár-hegy oldalában. Megnézzük a Cserépi Vár maradványait, majd a kaptárkövek egyik kevésbé ismert, de igen szemléletes csoportját a Furgál-völgyben. Bogácsra a Cserépi úti pincesornál érkezünk meg, ahol érdemes betérni egy pincbe, hogy megkóstoljunk néhányat a Bükki borvidék terméséből. Ráadásul pont Szüreti Mulatság lesz Bogácson, így itt sokaknak akár véget is érhet a program, mi azonban a visszajutni vágyókkal ismét egy szép kilátással kísért úton sétálunk vissza Cserépfaluba.

A program ingyenes, de létszámkorlátos (max. 40 fő), így regisztrációhoz kötött!

Jelentkezni az alábbi linken lehet 2021. szeptember 17. (péntek) 18 óráig vagy a létszám beteltéig a következő linken: https://forms.gle/za513YbLZja5Jezq6

Útvonal: Cserépfalu – Millenniumi kilátó – Cserépi Vár – Furgál-völgy – Bogács, pincesor – Cserépfalu
Nehézség: közepesen nehéz túra néhány meredek szakasszal
Időtartam: 6 óra
Táv: 14 km
Szint: 250 m
Találkozóhely és időpont: Cserépfalu központjában, a Közösségi Ház előtti téren, 10 órakor (Egerből a 8:50-kor induló busszal lehet a helyszínre utazni). Az autóval érkezők az indulás helyszínén tudnak leparkolni. Egerbe vissza busz 16:53-kor indul.
Túravezető: Kozma Attila (info@kaptarko.hu; +36 20 801 6715)