Időpont: 2022. február 5-6.

A Szlovák-Paradicsom (Káposztafalvi-karszt) mészkőfennsíkjaival, szurdokvölgyeivel télen is pazar látvány. Mi most a déli kevésbé ismert, így tömegek által kevésbé látogatott részére megyünk egy hótalpas túrára.

1. nap

Kiutazás Dedinky-be (Imrikfalva). Itt, a Gölnic-folyón felduzzasztott dedinky-i tónál hagyjuk autóinkat.

Innen átkelve a hegyen Mlynki (Hollópatak) érintésével a fehér-patak völgyén haladunk felfelé, míg ki nem kapaszkodunk a fenyvesekkel, hegyi kaszálórétekkel tarkított Geravy-fennsík mészkő platójára. Innen már kényelmesen túrázunk szállásunkra, a fennsíkon álló menedékházba. 

A házban van konyha, úgyhogy van lehetőségünk meleget étkezésre.

8 km, 400 m fel

2. nap

Reggeli után egy hosszabb napnak nézünk elébe: A fennsíkon végigtúrázva a havas fenyvesek között jó 5 km után elkezdünk leereszkedni a Krcsmár-patak sziklás szurdokvölgyébe. A patakot követve egyszer csak elérjük a visszaduzzasztott Gölnic-folyót, melynek sziklákkal övezett völgyében visszatúrázunk a tópartra, Dedinkybe.

19 km, 660 m le, 240 m fel

Tudnivalók

Felszerelés: 

Téli felszerelés szükséges!

Réteges aláöltözet, víz és szélálló héj ruházat, vízálló túrabakancs, kamásli, sapka-sál-kesztyű! És ne hagyd otthon a napszemüveget és a naptejet sem.

A túrához hótalp, vagy túraléc szükséges.

Ha nincs hótalpad, nem probléma, egyesületünknél bérlehető néhány példány.

Kiutazás:

Saját autóval. A telekocsik összeszervezésében segítünk.

Szállás:

Menedékházakban. Az itteni menedékház jól felszerelt, van konyha, ahol több féle melegétel közül választhatsz. A szobák 2-3-4 ágas apartman-szobák, külön vizesblokkal. A szálláson van reggeli, ez benne van a részvételi díjban. 

Étkezés:

Önellátó. Hozzál magaddal szendvicseket és nassolnivalót napközbenre, estére tudsz a szálláson meleg kajához jutni, vagy hozott anyagból táplálkozni. Hozz magaddal egy kulacsot is, a szálláson reggel van forró tea, ez jó lesz napközben a túrához.

Részvételi díj:

18 000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, a reggelit, a hótalpak bérleti díját, szervezést és a túravezetést.

Nem tartalmazza: az utazást (ez telekocsival kb. 5-6000 Ft).  

 

Jelentkezni:

Klein Dávid

kleindavideger@gmail.com