2022. szeptember 3-án ismét Cserépfaluból indulva folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozatunk, a Bükkaljai KőkulTÚRA.

Cserépfaluból a Kisamerika barlanglakásai felé kezdjük túránk, majd a Millenniumi kilátóból csodáljuk meg a bükkaljai tájat. Egy szőlőkkel és a Bükk panorámájával kísért úton jutunk Cserpváraljára és itt is felkeressük a régi barlanglakásokat a Vár-hegy oldalában. Megnézzük a Cserépi Vár maradványait, majd a kaptárkövek egyik kevésbé ismert, de igen szemléletes csoportját a Furgál-völgyben. Innen az egykori laktanyához vezető úton jutunk vissza Cserépfaluba, de a vállalkozó kedvűek akár a Bogácsi pincesor felé is letérhetnek.

RÉSZLETEK:

A túra időpontja: 2022. szeptember 3. szombat

Útvonal: Cserépfalu – Millenniumi kilátó – Cserépi Vár – Furgál-völgy – Cserépfalu

Nehézség: közepesen nehéz túra néhány meredek szakasszal

Időtartam: 5 óra

Táv: 14 km

Szint: 400 m

Találkozóhely és időpont: Cserépfalu központjában, a Közösségi Ház előtti téren, 10 órakor (https://goo.gl/maps/9rGeRpCKfsWEUSuaA).

Utazás, parkolás: Egerből a 8:50-kor induló busszal lehet a helyszínre utazni. Vissza Egerbe 15:07-kor és 16:00-kor is indul busz.

Az autóval érkezők az indulás helyszínén tudnak leparkolni.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az alábbi linken lehet 2020. szeptember 2 (péntek) 18 óráig: https://forms.gle/kgVDyFVeMp5KSmb56

Túravezető: Kozma Attila (kozmaa@kaptarko.hu; +36208016715)

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!