Szeptember 24-én Dobogókőn, a XXXIV. Természetjárók Napján, a Magyar Természetjáró Szövetség CZÁRÁN GYULA Emlékérem kitüntetésben részesítette Domboróczky Dalma tagtársunkat, Egyesületünk Természetjáró és Kerékpáros Szakosztályának vezetőjét.

Dalma 2013-óta bronzjelvényes túravezető és Egyesületünk aktív tagja, önkéntese, aki csatlakozása óta részt vesz a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató Bükkaljai kőkulTÚRA túrasorozat szakvezetett túráinak szervezésében és lebonyolításában. E mellett aktív szervezője az idén már 14 éves Kaptárkövek Teljesítménytúrának és az Egyesületünk által létrehozott Bükkaljai Kő-út Túramozgalom egyik megálmodója és elindítója. Részt vett az Egyesületünk által az elmúlt években pályázati programok segítségével megvalósított tanösvények kialakításában és létrehozásában. Az Eger melletti Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti terület földtani felépítését, természetes élőhelyeit, tájhasználati módjait és a bükkaljai kőkultúra emlékeit bemutató tanösvény kiépítésében, illetve a szintén Eger melletti Nagy-Eged hegyen a helyi jelentőségű védett természeti területet bemutató hajdani tanösvénynek a kor igényeinek megfelelő felújításában is sokat köszönhetünk neki. Eger és környékén (Síkfőkút, Várkút) számtalan pihenőhely és forrás megújításában vett részt Egyesületünk önkénteseként, de az Egyesületünk kezelésében lévő Várkúti Dobó István Vadászház (kulcsosház) felújításában és karbantartásában is aktívan részt vett. Már csatlakozása óta részt vesz a Bükk és a Bükkalja turistaútjainak és Egyesületünk tanösvényeinek festésében. 2015-től kezdődően pedig már önállóan, mint vizsgázott jelzésfestő végzi a munkálatokat, saját csapatával.

Dalma végzett geográfusként aktívan részt vesz a Kaptárkő Egyesület oktatási és környezeti nevelési tevékenységeiben, csatlakozása óta szakvezetett túrákat vezet, tájékoztató- és információs táblák, kiadványok készítésében vesz részt, erdei iskolai programokat, szakköröket vezet.

Kitüntetésére büszkék vagyunk és szívből gratulálunk neki!