Bükkaljai kőkulTÚRA – Demjén és Egerszalók kőemlékei

2022. október 16-án Demjénből indulva folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett, bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozatunk, a Bükkaljai KőkulTÚRA. A túra során meglátogatjuk az egykor kőfaragásáról híres Demjén település felhagyott kőbányáit és kaptárköveit, egy elhagyott kőhodályt, az egerszalóki kaptárköveket, a termálfürdő sódombját és az egykori barlanglakásokat, melyeket ma egy tájház mutat be.

RÉSZLETEK:

A túra időpontja: 2022. szeptember 16. vasárnap

Útvonal: Demjén – Bányaél – kőhodály – Hegyes-kő kaptárkövei – Egerszalók, sódomb – Menyecske-hegy kaptárkövei – Egerszalóki barlanglakások

Nehézség: közepesen nehéz túra néhány meredek szakasszal

Időtartam: 6-7 óra

Táv: 14 km

Szint: 240 m

Találkozóhely és időpont: Egerszalók központjában 8.00 órakor.
https://goo.gl/maps/3MQoyBBwX212ftVZ8

Innen a 8.14-kor induló helyközi buszjárattal megyünk tovább a szomszédos Demjén településre, ahonnan a gyalogtúra indul (a teljesárú buszjegy ára 250 Ft/fő).

Utazás, parkolás: Aki busszal érkezik, az az Egerből 8.00-kor indul egerszalóki buszra szálljon fel, amire mi is fel fogunk szállni Egerszalókon.

Az autóval érkezők Egerszalók központjában tudnak leparkolni.

Egerszalókról vissza Egerbe 17.06 órakor indul busz

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az alábbi linken lehet 2022. október 14 (péntek) 18 óráig: https://forms.gle/begrWTWqpYh1LMBX8

Túravezető: Klein Dávid (kelindavid@kaptarko.hu; +36305070747)

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!v