A sokak számára csak Szlovák-Paradicsomként ismert Káposztafalvi-karszt mészkőfennsíkjaival és szurdokvölgyeivel télen is pazar látványt nyújt. Túránk a déli, kevésbé ismert, így tömegek által alig látogatott részére vezet, mely megfelelő időjárás esetén igazi téli mesevilággal kápráztat el.

Időpont: 2023. február 11-12. (1 éjszaka)

PROGRAM

1. nap

Kiutazás Dedinky-be (Imrikfalva).

Itt, a Gölnic-folyón felduzzasztott dedinky-i tónál hagyjuk autóinkat, majd gyalog indulunk a hegység felfedezésére. Előbb a Gölnic-folyó mellett, majd a Kocsmáros-patak völgyén haladunk felfelé, a Glatz úton kapaszkodunk ki a fenyvesekkel, hegyi kaszálórétekkel tarkított Geravy-fennsík mészkő platójára. Innen már kényelmesen túrázunk szállásunkra, a fennsíkon álló menedékházba.

Táv/szintemelkedés: 12 km/600 m

2. nap

Reggeli után egy hosszabb napnak nézünk elébe: a fennsíkon végigtúrázva a havas fenyvesek között jó 5 km után érjük el a Csupasz-kő kilátópontját ahonnan a Fehér-patak völgyét csodálhatjuk meg. Innen a Fehér-víz völgyébe ereszkedünk le, majd a Zejmár-szakadékba bepillantva Mlynki (Hollópatak) érintésével visszatúrázunk a tópartra, Dedinkybe.

Táv/szintemelkedés: 11 km/300 m

TUDNIVALÓK

Felszerelés: Téli felszerelés szükséges! Réteges aláöltözet, víz és szélálló héj ruházat, vízálló túrabakancs, kamásli, sapka, sál, kesztyű! És ne hagyd otthon a napszemüveget és a naptejet sem.

A túrához hótalp, vagy túraléc szükséges megfelelő hóvastagság esetén. Ha nincs hótalpad nem probléma, Egyesületünknél rendelkezésre áll néhány.

Kiutazás: Saját autóval. A telekocsik összeszervezésében segítünk.

Szállás: Menedékházakban, fűtött, 4-6 fős, emeleteságyas szobákban, közös vizesblokkal.

Étkezés: A részvételi díj tartalmazza a szombati meleg vacsorát és a vasárnapi reggelit. A többi – napközbeni – étkezés önellátó, ezért hozzál magaddal szendvicseket és nassolni valót.

Részvételi díj: 19 000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, a félpanziós ellátást, a hótalpak bérleti díját, a szervezést és a túravezetést. A részvételi díj előre fizetendő.

A részvételi díj nem tartalmazza: az utazást (ez telekocsival kb. 4-5000 Ft)!

Túravezető: Havasi Norbert és Klein Dávid

Jelentkezés: Email-ben az info@kaptarko.hu címen, majd a kapott információk alapján a részvételi díj befizetése.

Jelentkezési határidő: február 5. vasárnap, illetve amíg van szabad hely.