2023. május 26-án Balatonfüreden megrendezett ünnepségen Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Dr. Nagy István agrárminiszter és Dr. Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár Kozma Attilának, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelési csoportvezetőjének, az Igazgatóság környezeti nevelési feladatainak példaszerű koordinálásáért.

Attila munkája mellett Egyesületünk Élővilágvédelmi szakosztályvezetője és vezetőségi tagja. Végzettségét tekintve földrajz-környezetvédelem szakos tanár, okleveles geográfus és természetfilmes operatőr, mely ismereteit Egyesületünknél hosszú évek óta a környezeti nevelés, szemléletformálás, természetvédelmi ismeretterjesztés, értékbemutatás és dokumentáció érdekében kamatoztatja.

Rendszeresen vezet szakvezetett túrákat óvodai és iskolai csoportok, baráti és céges társaságok megkeresésére. Minden alkalommal izgalmas és felkészült, a vidéket az itt élők tapasztalatával és jártasságával bemutató szakvezetést hallhatunk tőle. Indítása óta részt vesz a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató Bükkaljai kőkulTÚRA túrasorozat szakvezetett túráinak szervezésében és lebonyolításában.

Részt vett az Egyesületünk által az elmúlt években pályázati programok segítségével megvalósított tanösvények kialakításában és létrehozásában. Az Eger melletti Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti terület földtani felépítését, természetes élőhelyeit, tájhasználati módjait és a bükkaljai kőkultúra emlékeit bemutató tanösvény kiépítésében, illetve a szintén Eger melletti Nagy-Eged hegyen a helyi jelentőségű védett természeti területet bemutató hajdani tanösvénynek a kor igényeinek megfelelő felújításában is sokat köszönhetünk neki.

Nevéhez fűződik „A rejtélyes kaptárkövek” című ismeretterjesztő filmünk is, mely a magyar tájak egyik legkülönlegesebb, s egyben legrejtélyesebb természeti és kultúrtörténeti értékeit, a kaptárköveket mutatja be.

Gratulálunk!