Az idei évben is remekül sikerült Egyesületünk és a Hazajáró Egylet immár 8. alkalommal megrendezésre került közös hétvégéje. Szombaton nem csak az időjárás idézte a nyárutót, hanem a Bükk színei is inkább augusztus végére emlékeztettek és nem októberre.

Aznap szikrázó napsütésben túrázhattunk hazánk egyik legvarázslatosabb hegyvidékén, ahol változatos töbrök, hegyi rétek, óriási bükkösök és páratlan kilátások kísérték utunkat, miközben Kozma Attila, Egyesületünk Élővilágvédelmi szakosztályvezetője mesélt a Bükkről, természetről és tájról, karsztról és barlangokról, medvékről és farkasokról, no meg Egyesületünk itteni munkájáról.
A hétvégén ez alkalommal is a Hazajáró honismereti műsor alkotói voltak vendégeink és túratársaink. Kenyeres Oszkár mellett Moys Zoltán rendező, Schödl Dávid operatőr és Tóth József hangmérnök is csatlakoztak túránkhoz.
Vasárnap kicsit kevesebben, de újabb túratársakkal vágtunk neki a hétvége záró túrájának. Ezúttal a Balla-barlangot fedeztük fel, majd a Bolygótúra tanösvény bejárva a Bükki Csillagdával zártuk túránk. Reméljük, hogy mindenki élményekkel és új barátságokkal gazdagodva tért haza és bízunk benne, hogy mielőbb újra találkozhatunk!

Galéria: