A sokak számára csak Szlovák-Paradicsomként ismert Káposztafalvi-karszt mészkőfennsíkjaival és szurdokvölgyeivel télen is pazar látványt nyújt. Túránk a déli, kevésbé ismert, így tömegek által alig látogatott részére vezet, mely megfelelő időjárás esetén igazi téli mesevilággal kápráztat el.

Időpont: 2024. február 3-4. (1 éjszaka)

PROGRAM:

1. nap
Kiutazás Dedinky-be (Imrikfalva). Itt, a Gölnic-folyón felduzzasztott dedinky-i tónál hagyjuk autóinkat, majd gyalog indulunk a hegység felfedezésére. Mlynki (Hollópatak) érintésével a Fehér-patak völgyén haladunk felfelé, míg ki nem kapaszkodunk a fenyvesekkel, hegyi kaszálórétekkel tarkított Geravy-fennsík mészkő platójára. Innen már kényelmesen túrázunk szállásunkra, a fennsíkon álló menedékházba. Táv/szintemelkedés: 8 km/400 m

2. nap
Reggeli után egy hosszabb napnak nézünk elébe: a fennsíkon végigtúrázva a havas fenyvesek között jó 5 km után elkezdünk leereszkedni a Krcsmár-patak sziklás szurdokvölgyébe. A patakot követve egyszer csak elérjük a visszaduzzasztott Gölnic-folyót, melynek sziklákkal övezett völgyében visszatúrázunk a tópartra, Dedinkybe. Táv/szintemelkedés: 19 km/240 m

TUDNIVALÓK

Felszerelés: Téli felszerelés szükséges! Réteges aláöltözet, víz és szélálló héj ruházat, vízálló túrabakancs, kamásli, sapka, sál, kesztyű! És ne hagyd otthon a napszemüveget és a naptejet sem. A túrához hótalp, vagy túraléc szükséges megfelelő hóvastagság esetén. Ha nincs hótalpad nem probléma, 4000 Ft/hétvége áron tudunk biztosítani.

Kiutazás: Saját autóval. A telekocsik összeszervezésében segítünk.

Szállás: Menedékházakban, fűtött, 4-6 fős, emeleteságyas szobákban, közös vizesblokkal.

Étkezés: A részvételi díj tartalmazza a szombati meleg vacsorát és a vasárnapi reggelit. A többi – napközbeni – étkezés önellátó, ezért hozzál magaddal szendvicseket és nassolni valót.

Részvételi díj: 19 000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, a félpanziós ellátást, a szervezést és a túravezetést. A részvételi díj előre fizetendő. A részvételi díj nem tartalmazza a hótalpakat. Ezt egyénileg kell beszerezned, de 4000 Ft/hétvége áron tudunk biztosítani is. A részvételi díj nem tartalmazza az utazást (ez telekocsival kb. 4-5000 Ft)!

Túravezető: Havasi Norbert és Klein Dávid

Jelentkezés: Email-ben az info@kaptarko.hu címen, majd a kapott információk alapján a részvételi díj
befizetése.

Jelentkezési határidő: január 28. vasárnap, illetve amíg van szabad hely.