2024. június 15-én került megrendezésre a Kaptárkövek Teljesítménytúra, immár 16. alkalommal. A teljesítménytúrát három távon indítottuk, 15, 30 és 50 km-en. A távok a túrázók körében kevésbé ismert Bükkalja vidékét járták be és érintették a Hungarikum címet kapott Bükkaljai kőkultúra főbb látnivalóit, legérdekesebb helyszíneit, beleértve a rejtélyes kaptárköveket is. Ahogy minden évben, úgy idén is igyekeztünk családias a hangulatot varázsolni, ahol mindenki mosollyal és örömmel fogadja a résztvevőket és az önkénteseink a szívüket, lelküket beleadják a szervezésbe és a lebonyolításba, mert szeretnének élményeket nyújtani és megismertetni a résztvevőkkel csodás vidékünket.

A rendszeresen teljesítménytúrázókon kívül igen sok egri is részt vett a túrán, ahol a távokat teljesítőket emléklappal jutalmaztuk, továbbá a távokat szintidőn belül teljesítők választhattak, hogy egyedi kitűzőt vagy hűtőmágnest kérnek, melyeken feltüntetésre került a teljesített táv is. A rendezvényre az ország szinte minden szegletéből érkeztek résztvevők. Volt olyan túratárs, aki Fertőszéplakról vagy éppen Orosházáról utazott Egerbe, kizárólag a mi túránk kedvéért.

A teljesítménytúrán összesen 18 helyszínen volt ellenőrzőpont, melyek közül 6 frissítőpontként is működött, ahol önkénteseink szendvicseket, zöldségeket, házi sütésű süteményeket, gyümölcsöket, csokoládét, müzlit, illetve vizet és szörpöt osztottak a résztvevőknek. Az idei túra is nagyon jól sikerült, az elégedett és mosolygós résztvevők megerősítenek minket, hogy érdemes minden évben újra és újra megrendezni a Kaptárkövek Teljesítménytúrát. Többen is biztosra ígérték jövő évi részvételüket, mert olyan jól érezték magukat.

Csak egy visszajelzés a sok közül:
„Köszönjük szépen a megszervezett túrát! A túra útvonala nagyon szép volt és változatos.A frissítő pontokon mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Remélem jövőre is részt tudunk venni rajta. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk nektek!„

A Kaptárkövek Teljesítménytúra eredményei az alábbi linken elérhetőek: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1amO3d9m_zZiFcfkReWhOMndIfHfc4To36cVXtphCPwE/edit?usp=sharing

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek, akik eljöttek és nekivágtak a Kaptárkövek Teljesítménytúra három távjának. Köszönjük a kedves szavakat és a bíztatást is!

Találkozunk jövőre is, 2025. június 21-én szombaton a Kaptárkövek Teljesítménytúrán!

Rendezvényünk az Aktív Magyarország Program keretében támogatott.