Erdei pihenőhelyet újítottunk meg Várkúton az Erste Bank +1 Tett pályázati programja keretében, az Üzleti Elemzés és EU Kompetencia Központ munkatársaival, közösségi csapatmunka keretében.

Új asztal és padok kerültek kihelyezésre, mivel a korábban ott lévő garnitúra már balasetveszélyes volt. A lábai elkorhadtak és az asztal több 10 kg-os lapja nem volt rögzítve, így előbb minden elbontásra került, majd beástuk és rögzítettük az új asztalt és padokat. A tűzrakóhely és körülötte lévő ülőke szétrombolt kövei is visszaépítésre kerültek. Összegyűjtöttük a felelőtlen kirándulók által otthagyott szemetet és információs táblákat is kihelyeztünk a szemételhelyezéssel, tűzgyújtással és a természetben való helyes viselkedéssel kapcsolatban. Ráadásként még rendbetettük a közeli Mária kegyhelyet, megszabadítva a túlburjánzott növényzettől és az évek óta halmozódó levelektől.

Jó lenne, ha mindenki jobban vigyázna ezekre az erdei létesítményekre és úgy hagyná ott őket, hogy más is tudja használni azokat.

Köszönjük az Erste Bank és munkatársai támogatását!

Mária kegyhely

Erdei padok

Tűzrakó hely