Április 2-án folytatódik Egyesületünk túrasorozata, a Bükkaljai kőkulTÚRA. A túra helyszíne ezúttal, a turisták által kevésbé ismert Óbükk vadregényes Partizán útja. A Hangonyi-tótól kiindulva mély szurdokvölgyek, évszázados gyümölcsösök, érintetlen bükkösök és a Vajdavár-vidék homokkősziklái köveik egymást Borsodnádasdig.

RÉSZLETEK:

A túra időpontja: 2022. április 2. (szombat)

Útvonal: Hangonyi-tó -> Vermes-völgy -> Járnok-fő -> Teresznek-völgy -> Palina-völgy -> Csalános-völgy -> Cinókás-völgy -> Ökör-hegy-nyak -> Remete-völgy -> Borsodnádasd

Nehézség: közepesen nehéz túra, néhány meredek szakasszal

Időtartam: kb. 7 óra

Táv: 20,2 km

Szint: 530 m

Találkozóhely és időpont: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal, Közösségi Ház és Könyvtár előtt  8:30-kor: https://goo.gl/maps/tegJ6GKPJATbdCqQA

Az autóval érkezők itt tudnak leparkolni, ugyanis a túra végén ide fogunk érkezni.

Utazás: Mivel a túra nem körtúra (és a találkozási pontunkra fogunk visszaérkezni), ezért a Borsodnádasd, művelődési otthon buszmegállóból 8:56-kor induló buszjárattal fogunk az Ózdi Autóbuszállomásra utazni, ahol átszállunk az onnan 10:00-kor induló, Domaházára tartó járatra. Ezzel a busszal utazunk a Hangonyi-tó bejáratához, ahonnan túránk indul (ide 10:27-kor érkezünk meg a menetrend szerint).

Érdekesség: A „Partizán út” Szőnyi Márton és magyar partizán társai 1944 őszén végre hajtott bátor hőstetteinek színhelyén az Óbükk hegységben piros sáv jelzésen való túrázás. Az út végigjárói megszerzik az emlékjelvényt, melyet a kiíró adományoz a teljesítők részére. Ennek díja 600 Ft.

Túrabeszámoló: https://www.turistamagazin.hu/hir/az-obukki-partizan-tura

A túra keretében lehetőség van a túramozgalom egyéni vagy csoportos teljesítésére is.

Az egyéni teljesítést választók az alábbi linken tudják letölteni az igazolófüzetet:

http://uj.ozditura.hu/wp-content/uploads/2021/11/Partiz%C3%A1n-%C3%BAt-igazol%C3%B3f%C3%BCzet.doc

A csoportos teljesítést választók számára a túravezető túrajelentéssel igazolja le a kiírók felé a teljesítést és a jelvény 600 Ft-os díjának a túrán történő befizetésével együtt a jelvényt is megigényli a kiírótól.

Aki igényt tart csoportos teljesítésre és a jelvényre, az legyen szíves jelezni azt a túra indulásakor és ott lesz lehetőség a 600 Ft befizetésére is (kérnénk, hogy ezt az összeget pontosan hozzátok!).

A túrán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi linken lehet, 2022. április 1. (péntek) 18 óráig: https://forms.gle/B6jSydai26fvWU4M9

Túravezető: Forgony Evelin (forgonye@kaptarko.hu; tel.: +36206222217)

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!