2022. június 18-án immár 14. alkalommal került megrendezésre a Kaptárkövek Teljesítménytúra, mely a túrázók körében kevésbé ismert Bükkalja vidékét járta be és érintette a Hungarikum címet kapott Bükkaljai kőkultúra főbb látnivalóit, legérdekesebb helyszíneit, beleértve a rejtélyes kaptárköveket is. A teljesítménytúrát három távon indítottuk, 15, 30 és 50 km-en. Nálunk minden évben családias a hangulat, mindenki mosollyal és örömmel fogadja a résztvevőket és az önkénteseink a szívüket, lelküket beleadják a szervezésbe, mert szeretnének élményeket nyújtani és megismertetni a résztvevőkkel csodás vidékünket. Külön öröm számunkra, hogy gyermekeink is egyre jobban bekapcsolódnak a frissítőpontokon a teendőkbe és láthatóan élvezik a rendezvényt.

A rendszeresen teljesítménytúrázókon kívül igen sok egri is részt vett a túrán, ahol a távokat teljesítőket emléklappal jutalmaztuk, továbbá a távokat szintidőn belül teljesítők választhattak, hogy egyedi kitűzőt vagy hűtőmágnest kérnek, melyeken feltüntetésre került a teljesített táv is. A rendezvényre az ország szinte minden szegletéből érkeztek résztvevők. Volt olyan túratárs, aki Pécsről utazott Egerbe, kizárólag a mi túránk kedvéért.

A teljesítménytúrán összesen 18 helyszínen volt ellenőrzőpont, melyek közül 6 frissítőpontként is működött, ahol önkénteseink szendvicseket, zöldségeket, házi sütésű süteményeket, gyümölcsöket, csokoládét, müzlit, nápolyit, illetve vizet és szörpöt osztottak a résztvevőknek, illetve a cél helyszínén is frissítővel és étkezéssel vártuk a beérkezőket. Továbbá a rajt/cél helyszínén szervezetünk önkéntesei egész napos gyerekfoglalkozást tartottak a túrán el nem induló, kisebb gyerekeknek.

Az idei Kaptárkövek Teljesítménytúra nagyon jól sikerült. Ennyi elégedett és mosolygós túrázót, illetve dicséretet sosem „zsebeltünk” még be. A házi süteményekről ódákat zengtek a túrázók, a pontőrök pedig olyan családias hangulatot varázsoltak, hogy biztosra ígérték jövő évi részvételüket többen is, mert olyan jól érezték magukat.

Csak egy visszajelzés a sok közül:
„… Mindemellett maga a rendezvény nagyon szimpatikus, a frissítőpontokon az önkéntesek kinálnak, töltik a kulacsot… terülj -terülj asztalkámat varázsolnak eléd. Az olívabogyótól, a gumicukorig minden volt. Én konkrétan mindenhol humuszos (!!) kenyeret ettem, mellé kétpofára a paradicsomot, uborkát. … Igaz nincs nagy csinnadratta, rajtkapu, chip, mert hát túra, de nekem ezek nem is hiányoznak. „

A Kaptárkövek Teljesítménytúra eredményei az alábbi linken elérhetőek: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tRrgpjFVvDg_x4Y5gYNlNm29h-XbBDH_eWJDWh9K8Z8/edit?usp=sharing

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek, akik eljöttek és nekivágtak a Kaptárkövek Teljesítménytúra három távjának. Köszönjük a kedves szavakat és a bíztatást is!

Találkozunk jövőre is, 2023. június 17-én szombaton a Kaptárkövek Teljesítménytúrán!

Támogatóink: