2022 június 17-20. között Egyesületünk partnerségével, valamint izlandi, román és portugál résztvevőkkel megkezdődött az egyeztető és előkészítő munka a „Nature and lens” elnevezésű nemzetközi Erasmus+ pályázatban, Izlandon. A találkozó célja a novemberben tartandó, 12 napos Erasmus+ ificsere programjának összeállítása, melynek célja, hogy a fotózáson keresztül próbáljuk meg felhívni a figyelmet a természet- és környezetvédelemre.

A 4 napos APV (Advance Planning Visit) helyszíne az izlandi partneregyesület önkéntes háza volt a fővárosban, Reykjavíkban. Idilli környezetben voltunk, a Botanikus Kert és az Állatkert tőszomszédságában. A konzultációk során megismertük a partneregyesületek tevékenységét, valamint röviden átbeszéltük az őszi csere programját. Minden partner a maga szakterületéhez kapcsolódó workshopot és programot állít össze, amivel színesebbé és informatívabbá tudja tenni a kéthetes tanulmányutat. Természetesen a munkán kívül a főváros és közvetlen környezetének felfedezésére is volt alkalmunk (The Golden Circle körút és Reykjadalur), ahogy arra az ificserén résztvevőknek is lehetőségük lesz kint tartózkodásuk során.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet az ificsere témája és szeretnél részt venni egy 12 napos izlandi tanulmányúton, 30 év alatti vagy, ezen felül jól tudsz angolul és szeretsz túrázni, akkor olvasd el részletes felhívásuk:

Ha magadra ismersz, várjuk angol nyelvű motivációs levedet az info@kaptarko.hu címre.

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjának keretében valósult meg.